За DUKA

Начало / За DUKA

Когато през 1920 година Hjalmar Blomkvistо отваря магазин в малкия шведски град Линшьопинг, където предлага изделия от стъкло и порцелан и аксесоари за кухня, не предполага, че е сложил началото на една от най-успешните европейски марки. С малките си бутикови магазинчета, той започва да жъне успехи и не след дълго се появяват още магазини в различни градове в Швеция.

Когато решава да се оттегли, заради преклонната си възраст, Hjalmar Blomkvistо продава своя разрастващ се бизнес, който продължава да се налага все по-успешно и с новия си собственик. През 1962 г. компанията присъединява още шестнайсет нови търговци на стъкло и порцелан и всички заедно се превръщат в DUKA. Новите собственици не щадят усилия и средства, за да развиват постоянно продуктите, някои от които все още се предлагат в нашите магазини, за да напомнят, че традициите са живи и днес. Скоро DUKA се утвърждава като водеща компания в цяла Швеция, заради доброто си обслужване и качествени продукти. Разраства се толкова, че 15 години по-късно марката има шейсет магазина в цялата страна.

През 2013 година компанията сменя собственика си, когато поема по нов път, акцентиращ върху силните скандинавски корени. И днес, близо век по-късно след основаването на DUKA, работата продължава в духа на създателите.

Вече 100 години се стараем да задоволим Вашите изисквания, защото знаем, че кухнята не е просто място за хранене и приготвяне на храна. Тя най-вече е мястото, където отдъхваме след изтощителен ден, предизвикваме въображението си, забавляваме се и прекарваме ценни мигове с най-близките си приятели и семейство. Стараем се, защото знаем, че храната и приготвянето ѝ са любов.Бюлетин Абонирайте се сега, за да сте в крак с нашите новини и ексклузивни оферти.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.